Vi lägger ditt nya golv

Att lägga nytt golv, och framför allt att välja nytt golv, kan vara en riktig djungel. Vilka material är att föredra? Vad finns det ens att välja bland? Så som vi ser det så har klinkergolv ökat mest under de senaste åren. När man lägger in klinker måste man dock komma ihåg att ställa sig frågan om man önskar golvvärme eller ej, då klinker blir väldigt kallt att gå omkring på om det inte värms underifrån. Trägolv och parkett är däremot mer varma i sig själva och tillhör de mer klassiska golvmaterialen - de kan hålla i uppemot hundra år om man tar väl hand om dom.

Linoleum, laminat och plastgolv är fullgoda alternativ för den som vill ha ett slitstarkt material till ett billigare pris. Plastgolv syns ofta dessa i badrum och källare eftersom de inte är känsliga för väta och risken för mögelangrepp nästan blir obefintlig.

För ett varmt intryck med en ljuddämpande effekt och studs under fötterna finns alternativet textilgolv. Det är ytterligare en återvändare från 70-talet som återigen har sin givna plats i svenska hem.

Slipning av trägolv

Parkett- och plankgolv behöver sin lilla dos omsorg för att må bra. Med rätt golvvård håller trägolv i många årtionden, för att inte säga uppemot hundra år. Om du har ett slitet golv hemma så kommer vi gärna hem till dig för att hjälpa till med ytbehandling och golvslipning. Proceduren är enkel och smidig och resultatet blir fantastiskt! Kom ihåg att du kan förlänga ditt golvs livstid med flera decennier genom att ta väl hand om det.