Golvläggning Uppsala

Stor skillnad på golvläggning

En lyckad golvläggning kan ge dig ett golv som håller i många år. Skillnaden på ett bra utfört arbete och ett sämre kan vara tiotals år när det kommer till hållbarheten på ditt golv. Det är mycket som påverkar hur golvläggningen ska gå till och vad som är bästa praxis när det kommer till golvläggning.


Viktiga saker att tänka på när du ska lägga golv!

Underlaget vid golvläggning:

Vad som finns under golvet kommer att påverka hur golvläggningen ska utföras. Om golvet till exempel ska läggas direkt på ett betonggolv behöver du lägga en fuktspärr, och är underlaget ojämn kan du behöva göra ytan mer plan. Hur mycket golvet får låta måste du också planera i detta skede genom att till exempel lägga in akustikmattor under golvet.

Planeringen vid golvläggning:

För att golvet ska passa in och kännas som en naturlig del av rummet är det viktigt att man planerar hur man ska lägga golvet. I detta skedet vill du planera så att golvet hamnar i linje med skåp och andra fasta detaljer i rummet, allt för att du ska bli nöjd med din golvläggning under lång tid.

Börja på rätt håll:

När du börjar lägga golvet är det viktigt att du ser till att det inte blir korta brädor i hörnen på den första raden eftersom detta kan göra att golvet slår sig. Det är också viktigt att det är ett visst avstånd mellan skarvarna på golvet och att du har lite luft sparat till väggarna. Detta för att golvet ska ligga så stabilt som möjligt.

Utföra golvläggningen själv eller ta hjälp av ett proffs?

Detta är något man ofta ställs inför när man ska lägga ett nytt golv. Vår erfarenhet säger att det finns många enkla golv och bra lösningar som gör att man absolut kan utföra en golvläggning själv. Det man dock ofta missar är ett gediget underarbete och planering som gör att golvet håller längre och upplevs bättre helt enkelt.

Så tänk noga igenom det arbetet som ska göras och hur länge du vill att golvet ska hålla när ni planerar att lägga nytt golv. Oftast kan det bli billigare att anlita ett proffs då du vet att golvläggningen blir bra och du har ett professionellt företag att luta dig mot.

Boka ett hembesök med Golvläggare Uppsala


(Lämna tom)

Välkommen

Välkommen till Golvläggare Uppsala

Denna hemsida är till salu. Fyll i kontaktformulär för kontakt.

Länkar